Saturday 21 February 2009

"Wekelijkse schets" niet op de site











Hallo allemaal,

Aangezien om een of andere reden mijn LO's niet meer gepubliceerd worden op de 'wekelijkse schetsen' site van Creanijn, neem ik de vrijheid om ze zelf hier te posten. Wederom, ik weet niet waarom ze niet gepubliceerd worden, vind het echt spijtig.
Mijn weekje verlof loopt op zijn einde, gelukkig heb ik maandag ook nog verlof gekregen om al te wennen aan het idee terug te moeten gaan werken ;) We hebben deze week Bolt gezien in de cinema, Autralia en seven pounds thuis. We zijn naar de Ikea in Gent geweest. Hebben gegeten in Ieper (mooie stad trouwens), zijn op bezoek geweest bij Thibault zijn opvang tante van toen hij klein was (echt in Bachtendekuppe gelijk we zeggen, lol) en hebben vandaag nog eens geshopt in Sint-Niklaas. Het zal in ieder geval mijn gatteke varen om terug alleen thuis te zitten volgende week, maar dat wil alleen maar zeggen dat deze week zo plezant geweest is.
Ik hoop dat de LO's jullie bevallen ;-)
Groetjes!








Saturday 7 February 2009

Ik ben getikt!

Door Gwen :-) De bedoeling is dat je naar je foto' s gaat op je pc, daar het vijfde mapje opent en de vijfde foto uit dat mapje op je blog zet en daar een woordje uitleg bij geeft...





Wel in mijn vijfde mapje zaten maar drie foto's, dus heb ik het zesde mapje genomen en daarin zat deze foto:



Op de foto zie je Fisto en Broertje rond een tupperware pot met brokjes. Ik kocht altijd katteneten in grote zakken, en aangezien mijn lekkerbekken alleen verse krokante brokjes lustten, deed ik die over in tupperware. Gezien ik geen plaats had op mijn tafel had ik de pot op de grond gezet, en deze twee waren er als de kippen bij natuurlijk. Sinds ik de poezen niet meer heb is mijn hartje gebroken, en ik weet niet of dat ooit nog goed komt. Ik weet wel dat ik mijn best gedaan heb, en dat ik er zelf op en duur aan ten onder ging, maar toch... Dat schuldgevoel gaat volgens mij nooit meer weg. Ik denk nog heel vaak aan ze.

Nu ga ik op mijn beurt een aantal mensen voor dezelfde opdracht aantikken:

  • Isolde
  • Resie
  • Inge
  • Veerle Scrappytoo
  • Mich!

Go for it girls ;-)

Sunday 1 February 2009

uitdaging!



elke maand wordt er op het forum van in2hobby een uitdaging gelanceerd door een forumlid. Deze maand is het mijn beurt!

Mijn uitdaging luidt als volgt: scrap een traditie! Ik heb gekozen voor de drie koningen, die deel uit maken van de kerststal van mijn boma en peter zaliger. Toen ik klein was, was dat het middelpunt van heel de kerstbeleving. Het kindje Jezus mocht pas in de kribe wanneer het kerstavond was, hij werd dus echt 'geboren'. De ster die op de stal kwam te staan om de weg te wijzen werd met een punnaise vastgemaakt. En eens wanneer het kindeke Jezus geboren was, mochten de drie koningen aan de andere kant van de schouw vertrekken. Elke dag mochten we ze een stapje laten zetten, tot ze uiteindelijk met driekoningen aankwamen bij de stal. Echt puur jeugdsentiment!

Leuk bij dit onderwerp zijn de grungeboard kroontjes! Ik heb ze door de cuttlebug gehaald, geverfd met metallic verf (uit de action geleend van Pruts) en dan bolgeplooid en met een beetje foamtape wat volume gegeven. De titel is met de ouwe trouwe colluzle uitgesneden, veel snijwerk zeker wanneer je het gemak van de cricut gewend bent, maar een heel leuk effect. Uiteraard de zijkanten wat in de distress inkt gestoken.
Dit type van ribbelkarton krijg je soms als verpakking, bijvoorbeeld bij Tupperware. Is erg leuk als fotomat! Ik heb de ribbels ook wat meer kleur gegeven met chalk inkt.
De tekening van het basic grey papier heb ik met distress en gewone stickles wat meer diepte gegeven.