Sunday, 5 December 2010

Stramien

stra·mien het; o 1 grof weefsel als ondergrond voor borduurwerk 2 patroon: volgens een bep. ~ te werk gaan

Zo staat het in de VanDale... Het opzoeken online is een ding, een goed stramien vinden is een ander. En dan heb ik het vooral over de tweede betekenis ;-) Ik sta altijd vol verwondering wanneer ik mensen tegenkom, vooral vrouwen dan maar zeker ook mannen, die het voor mekaar hebben. Weet je, zo van die vrouwen die uit hun bed kunnen springen 's ochtends als de wekker gaat. Zo van die vrouwen wiens haar altijd perfect in de plooi ligt, die altijd door een ringetje gehaald kunnen worden, ook al zetten ze hun vuilnis buiten... Die moeten toch een goed stramien hebben!

Ok, ok, ik weet dat heel wat van die zaken die ik nu opnoem, helemaal niet zo diepgaand zijn, voor ik van oppervlakkigheid beschuldigd wordt! Maar toch, dat zijn zo van die zaken die bij mij altijd eerst van het 'to do' lijstje geschrapt worden. Heb ik mijn dag niet, dan zie je dat waarschijnlijk al van ver aan mijn haar. Nu ja, dat weigert nog wel eens dienst zonder dat mijn humeur daar voor iets tussen zit. Kan jezelf opmaken voor nog meer van jullie voor een opgave zorgen? Ik denk gewoon dat mijn geest daar soms te druk voor is. En op ander momenten is het dan eerder een dikke, welgemeende, foert naar de rest van de wereld hoor. Het is net alsof ik op die manier een dikke middenvinger opsteek, op sommige dagen.

Het huishouden is er nog zo eentje. Ik zou wel graag alles ALTIJD aan kant hebben hoor, maar dat duurt meestal welgeteld een kwartiertje??? Het wasgoed en de strijk gedaan hebben, tja meestal tot 's avonds wanneer er weer was in de mand ligt. En zo gaat die 'circle of life' altijd door eh, alleen is het dan de 'circle of housekeeping'. Ondanks dat we nu een afwasmachine (lees wegzetkast voor vuile borden en casterols) hebben, ligt er NOG vuile afwas in de gootsteen. Een gootsteen die vaak redelijk dirty is op zichzelf... En zo kan ik nog wel even doorgaan... De swiffer duster is een van mijn vaste collega's. Hét lievelingsmoment daarvoor is wanneer ik aan de telefoon hang. Ik kan moeilijk stil blijven zitten als ik bel, en als ik dan die duster in mijn handen neem kan ik me terwijl nog nuttig bezighouden ;-)

Misschien is de oorsprong van deze blogpost wel een ijdele hoop. De ijdele hoop dat de Sint morgen in mijn schoentje wat dienstencheques zou achterlaten? Hihi. Eerlijk gezegd, ik zie me niet als SAHM, ik zou de sociale contacten en de zingeving die een job je kunnen bieden missen. Maar ik blijf het zeggen, die kaboutertjes die bij die dames uit het begin van mijn blogpost werken, daarmee zou ik toch eens willen onderhandelen hoor!

Om af te sluiten: LO's!
(ik moet nog eens zoeken hoe ik opnieuw twee van die fotootjes naast mekaar krijg) Deze LO heeft foto's van in Düsseldorf deze zomer. Om een of andere reden fotografeert Thibault op reis het liefst kerken en standbeelden, de LO met de kerken moet ik nog maken ;-) Papier is van crate paper, stickers van Basic Grey, stempeltjes van Heidi Swapp.

foto's van augustus van dit jaar, wanneer Villa Vanthilt opgenomen werd in Kortrijk. De avond toen we gingen kijken, was het net zomers carnaval geweest in de stad. Heel de uitzending was in het teken van Zuid-Amerikaanse cultuur: piñata, mojito's, capoeira, sambadanseressen... Eddy Wally kwam zijn liedje zingen in het zelfde thema. Ik zelf herhaalde het thema van de vlaggetjes op het podium met stickers en met basic grey papier. De flyer kregen we ter plekke.

Deze LO maakte ik onlangs toen ik bij Pruts ben gaan scrappen. Dat zij ook niet stilzit zie je hier.

Hebben jullie al naar de 12 days gekeken? Vandaag heb ik voor het eerst met cut n' dry een stempelkussen gemaakt door middel van de refills van de Distress inkt. Echt leuk, vooral bij van die drukke Tim stempels. De techniek vind je hier en hier. Ik heb er nog geen kaart mee gemaakt, dus geen foto's :( Ben eigenlijk slecht bezig wat foto's betreft, want heb geen foto's meer gemaakt van de kaartjes die ik gemaakt heb. Moet ik terug wat meer aandacht aan besteden!

En? Komt de sint voor jullie morgen of is ie al geweest? Staat de kerstboom al? Groetjes!

4 comments:

severine said...

wat betreft een vast stramien of goed schema voor sommige zaken zoals het huishouden, heb ik ook al geprobeerd, maar er komt wel altijd iets tussen waardoor het niet meer haalbaar is!

en die kaboutertjes of dienstencheques zou ik ook es moeten durven proberen, maar wij zijn niet de enige heb ik zo een flauw vermoeden!
mooie lo's van duitsland vooral, toch een rare passie he die beelden en kerken???
sint is hier eindelijk gepasseerd en tis weer goe geweest voor een jaar ver ze, té overdonderend eigenlijk voor de kinderen! en de kerst komt er dan ook weeral eens aan!!!volgend weekend de kerstboom, best gezellig toch!

Gwen said...

Hey Krisje
Fijn dat je weer aan 't bloggen bent... ik heb je gemist...
En het eerste deel van je bericht... het is zooooo herkenbaar...
Tot gauw !

pruts said...

het is genieten om je blog te lezen. je schrijft zo vlotjes.
en zitten de dienstencheques in je schoentje?
het huishouden stopt niet, echt niet. je doet het stof af en een paar seconden later ligt er terug wel een beetje stof.

ik vraag me af ... slorpt die techniek niet veel inkt op?
kan je dat dan terug weer uitwassen en terug gebruiken?

grtjs

Krisje said...

Awel dat valt beter mee dan ik dacht. Enfin, ik heb met de NOEL stempel van Tim geprobeerd. Die is niet al te groot. Je kan die cut 'n dry in principe voor niets anders meer gebruiken, omdat je de stempelafdruk met Archival gemaakt heb (of iets in de genre) Alhoewel ik denk dat je wanneer je die GRONDIG zou uitwassen, het er misschien wel uitkrijgt met shampoo ofzo. Maar eerlijk gezegd zie ik me dat niet doen. Die reep cut 'n dry ligt hier al een hele tijd, sinds die moesjkes gekomen zijn voor op de inking tool gebruikte ik die niet meer. Vandaar dat ik het erop waagde. Dit is een leuke techniek voor wanneer je een hele reeks kaarten maakt met dezelfde afdruk, of wanneer je bij een afbeelding altijd dezelfde kleuren zal gebruiken, zoals bij die dennentots in het filmpje.

En nee, geen cheques, het is een lookpers geworden. Eentje die in de afwasmachine mag! ;-)