Thursday, 25 December 2008

Ik heb mijn buzz terug!

Eindelijk ben ik van mijn scrapperblock verlost! Uiteindelijk moet je gewoon voor jezelf weten wat je in het verleden heeft geholpen, eens je het zelf beu geworden bent. Af en toe niet scrappen is niet slecht, maar het wordt op den duur een verplichting. Je voelt je alsof je niet goed bezig bent als je het niet elke dag/week/maand doet. En dan ben je uiteraard net verkeerd bezig. Ik heb me dus weer laten inspireren door een aantal scrapboeken van Creating Keepsakes die ik nog had liggen: het uitdagingen boek van elsie en het life artistry boek van Ali Edwards.

Door de uitdaging van Elsie om op strookjes te journallen:Bovendien komen we met het onderwerp meteen weer aan een middeltje dat me wel eens kan helpen, nl. mijn notitieboekje! Ik zit nogal wat in de auto, en dan kom ik dikwijls op ideeën om te scrappen. Als ik die dan niet snel noteer gaan ze vaak weer verloren. Bovendien spreekt Ali Edwards in haar Life Artist boek over het 'hier en nu' scrappen. Dat is een concept waar ik het vaak wel moeilijk mee heb, ook de moeilijke momenten en diepere emoties scrappen. En het is een feit, het zijn juist die dingen die in de lange mars van het leven het interessantst kunnen zijn, zeker voor latere generaties. En daarvoor doen we het uiteindelijk toch. De foto is gemaakt door Pruts op een crop. Dat is ook nog een tip van Ali: print regelmatig nieuwe foto's! Dat was bij mij toch ook al weer een half jaar geleden en idd niets geeft zoveel nieuwe zin als nieuwe foto's.


Daarnaast staat er in het boek van Ali ook een minialbumpje, een gealterd kinderboekje. Je weet wel van die kartonnen boekjes met dikke bladeren. Toen ik een aantal jaar geleden een artikel van haar in de CK gelezen had, heb ik meteen een vriendin die naar de rommelmarkt ging de opdracht gegeven wat van die boekjes voor me te scoren. Je vindt ze echt voor een appel en een ei, niet alleen op de rommelmarkt maar soms ook in de Lidl of de Wibra zelfs. Echt leuk om in huis te hebben. Het is wel wat werk om ze klaar te maken, je moet ze uit elkaar halen, omdat de blaadjes toch snel te dik worden om dicht te doen als je ze beplakt. Daarna moet je de blaadjes opschuren, schilderen met Gesso, en nadien kan je gaan versieren met papier, verf ect. Ik heb de mijne geschilderd met scrapverf, nadien opnieuw geschuurd aan de randen en bewerkt met twee kleuren distress: peeled paint en corduroy.
Een cropadile is wel een must voor dit soort werkjes: zonder problemen gaatjes maken :-) Gelijk een warm mes door goei boter (om in de kerstsfeer te blijven) Als alle pagina's bewerkt waren, heb ik ze een nacht laten drogen. Distress pakt niet zo denderend op het karton, zelfs na het schuren. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met drie dubbelzijdige vellen K&co, nog altijd mijn geliefkoost scrapmerk! Ik heb vierkantjes geponst bij de vleet, en die allemaal aan de randen geïnkt met colorbox chalk, kleur chesnut roan. Lekker vintage! Dan heb ik mijn autumn leaves clearstamps bovengehaald, met bruine stazon. Alles klaargelegd en vertrokken! De vakjes heb ik met tacky geplakt, de foto's met dubbelzijdige. Uiteindelijk heb ik de voorpagina's gedaan met serviettenlijm, een titel met de cricut en vervolgens nog een laagje serviettenlijm als vernis voor de buitenkanten. Het kanten lint maakt het af! Op de achterste pagina moet nog wat tekst komen over ons uitje naar de limburg en de bed en breakfast waar we toen verbleven.

Ik wens iedereen alhoewel het al de avond van Kerstdag is, een heel gezellige kerst! Ik heb alleszins gisteren heel lekker gegeten uit mijn eigen keuken, en vandaag een heel gezellige dag en avond gehad met thibault en in familie :D Dit boekje is trouwens voor Thibault, toch een gelukzak he ;-) Morgen gaan werken, pffft, ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in zo na deze fijne Kerstdag, maar ja, life goes on!

9 comments:

nicnacske said...

Heel mooi boekje, lekker simpel!! Ik krijg er zin van om te scrappen.
Prettige feestdagen!!

Linda said...

Inderdaad een prachtig boekje!!!
Prettige feestdagen!!!

Mich said...

Oh, het is een superleuk boekje geworden !! En helemaal niet te roze ;-))

Ik ben blij dat je weer aan het scrappen bent !!

karin said...

wat een mooi boekje is dit geworden Krisje !!! simpel en toch perfect, bllij dat je weer wat scrapmojo hebt !
prettige feestdagen en een fantastisch 2009 !

pruts said...

terwijl ik je verhaal lees krijg ik scrapkriebels. :-)
ik ben blij dat je je de scrapvibe terug hebt.
heel mooi boekje !!!! en die lo vind ik ook super !!!

scrappyToo ~Veerle said...

't is zoals je zegt...back to basics maar toch helemaal af. Heel leuk met die vierkantjes die steeds terugkomen en heel mooie kleuren.

Enny said...

Een prachtig boekje, en mooie kleuren !! Tof dat je er terug zin in hebt !!
Ook van mij de beste wensen voor een tof 2009 !
Enny

sollie said...

Ik zie dat je je zin in scrappen weer helemaal terug hebt. Schitterend boekje. Daar zal Thibaut heel blij mee zijn.
Groetjes Isolde

Christel said...

super boekje vind ik dat!!!
Blij dat je terug scrap-kriebels hebt!