Monday, 15 December 2008

bijna het einde van een heel bewogen jaar

Er zijn zo van die jaren die je het liefst zo snel mogelijk vergeet. Wanneer je afscheid hebt moeten nemen van vriendschappen, van plaatsen, van familieleden... Alhoewel dit jaar een beetje van dit alles heeft, is het zeker geen jaar om helemaal te vergeten. Er zijn ook heel wat wijze lessen geleerd, familiebanden hechter gemaakt, nieuwe vriendschappen gekomen, een warme nieuwe toekomst... Het is nooit allemaal kommer en kwel, en dat mijn beste, is de wijste les van allemaal ;-) No matter how big the cloud, there's ALWAYS a silver lining.

Weet je wat? ik heb gewonnen op de blog van Tim Holtz! Ik win nooit wat, maar dit jaar heb ik echt vastberaden een aantal posts achtergelaten op zijn blog, en warempel! Hihi! Het grappige is dat ik net de dag dat ik won, met mijn moeder erover aan het praten was: over hoe klein de kans wel was... Straf he. En dan lees ik het zelf nog niet eens, nee het was Sankar van op het forum van in2hobby die mij erop attent maakte. Super he. Het lijkt wel of iedereen van ons een beetje gewonnen heeft. We zijn daar allemaal nogal gek op Tim Holtz, of het scheelt niet veel. Als je zijn tags nog niet gezien hebt, ga dan maar snel eens kijken. Je weet niet wat je ziet.

Ik zit al een hele tijd met een scrappersblock. Ik maak al een hele tijd kerstkaarten, en moet er nog een paar maken, maar geen lay-outs. Elke dag schuim ik blogs af en kijk ik rond op het internet. Thuis kijk ik in oude creating keepsakes en ben ik uiteindelijk ook weer beginnen lezen in het tweede boek van Ali Edwards over haar filosofie rond 'life artistry'. Wat een inspiratie is die dame. Het boek gaat niet zo zeer over layouts, alhoewel er heel wat mooie zaken instaan, maar over hoe zij ten opzichte van scrapbooking staat en hoe het past in haar levensfilosofie. Het is echt een aanrader omdat ze ook een hele hoop slagzinnen gebruikt die bijna als mantra's in je hoofd gaan zitten: 'it's ok', 'embrace imperfection', 'go with the flow', ect. Als je ze zo ziet staan stellen ze misschien weinig voor, maar ik betrap mezelf er toch op dat ik vaak blijf zitten in TEVEEL 'grafisch correct' denken. En eerlijk gezegd, dat slaagt op niks. Het is helemaal niet belangrijk dat je de juiste kleur cardstock gebruikt, het belangrijkste is dat je het verhaal achter de foto's vertelt en dat die foto's juist jouw verhaal vertellen. En dat, mijn beste, durf ik wel eens vergeten. En voorwaar, dit weekend heb ik gewoon een fototoestel ter hand genomen, niet het mijne wel te verstaan maar soit, en heb ik lekker fotootjes weg getrokken op de kerstmarkt in Lier. Er zitten, al zeg ik het zelf, heel wat mooikes tussen. Nadelig effect op de markt was natuurlijk dat mijn moeder en tante Lena mij constant kwijt waren omdat ik ergens in een donker hoekje foto's stond te trekken :D Ik hoop dat hiermee de aanzet gegeven is om terug wat creatief bezig te gaan zijn. Gisteren heb ik alleszins al een kartonnen kinderboekje te lijf gegaan met schuurpapier en gesso. Geen idee of distressinkt hierop pakt eigenlijk, met acryl lukt het in ieder geval niet (weeral: check de blog van Tim hihi) Maar ik ga me daarop eens uitleven. Geen idee welk onderwerp erin zal komen, maar daaraan heb ik eigenlijk geen tekort. To be continued!

3 comments:

pruts said...

het was niet altijd rozegeur en maneschijn dit jaar he. maar na regen komt zonneschijn. ik vind het zo schoon van je dat je steeds het positieve in alles blijft zien.

sollie said...

Ik zit ook zo wat met een scrappersblock. Heb de voorbije maanden niet veel tijd gehad om te scrappen en daardoor zit ik nu precies blokvast. Hopelijk brengt de kerstvakantie wat betering.
groetjes Isolde

Christel said...

Een mooi chinees spreekwoord:
'Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen.'
Daar denk ik aan als het even moeilijk gaat.

Ik ben benieuwd naar je kartonnen kinderboekje!