Sunday, 1 February 2009

uitdaging!elke maand wordt er op het forum van in2hobby een uitdaging gelanceerd door een forumlid. Deze maand is het mijn beurt!

Mijn uitdaging luidt als volgt: scrap een traditie! Ik heb gekozen voor de drie koningen, die deel uit maken van de kerststal van mijn boma en peter zaliger. Toen ik klein was, was dat het middelpunt van heel de kerstbeleving. Het kindje Jezus mocht pas in de kribe wanneer het kerstavond was, hij werd dus echt 'geboren'. De ster die op de stal kwam te staan om de weg te wijzen werd met een punnaise vastgemaakt. En eens wanneer het kindeke Jezus geboren was, mochten de drie koningen aan de andere kant van de schouw vertrekken. Elke dag mochten we ze een stapje laten zetten, tot ze uiteindelijk met driekoningen aankwamen bij de stal. Echt puur jeugdsentiment!

Leuk bij dit onderwerp zijn de grungeboard kroontjes! Ik heb ze door de cuttlebug gehaald, geverfd met metallic verf (uit de action geleend van Pruts) en dan bolgeplooid en met een beetje foamtape wat volume gegeven. De titel is met de ouwe trouwe colluzle uitgesneden, veel snijwerk zeker wanneer je het gemak van de cricut gewend bent, maar een heel leuk effect. Uiteraard de zijkanten wat in de distress inkt gestoken.
Dit type van ribbelkarton krijg je soms als verpakking, bijvoorbeeld bij Tupperware. Is erg leuk als fotomat! Ik heb de ribbels ook wat meer kleur gegeven met chalk inkt.
De tekening van het basic grey papier heb ik met distress en gewone stickles wat meer diepte gegeven.2 comments:

pruts said...

het is een hele mooie geworden. ik vind de traditie heel leuk. dat is iets datje waarschijnlijk later ook met je kindjes zal doen. :-)

Gwen said...

Krisje, ik heb jou getagged. Kijk maar op mijn blog. Gwen