Tuesday, 1 July 2008

long time... again :)


Thermen Grimbergen

Fietsen in Amsterdam
Zonnebrillen in Amsterdam

Foute Party in Grootbijgaerden, enfin de foto toch lol

Een impressie van gebeurtenissen in de voorbije maand op foto! Maar de belangrijkste zijn zaken die niet op de gevoelige plaat zijn opgenomen.

Het huis op de wilgenstraat is eindelijk verkocht. Ik zeg eindelijk, hoewel het uiteindelijk maar vier maanden te koop heeft gestaan. Als je dat zo zegt, is het nog niet eens zo lang, maar het lijkt voor mij echt een eeuwigheid! Er is zoveel gebeurd in de laatste maanden, zoveel geleerd, zoveel gevoeld... het lijkt wel voer voor een paar jaren, eerder dan maanden. Maar het is helemaal niet negatief! Hoewel ik weet dat mijn dalen erg diep kunnen gaan, weet ik dat ik steeds weer op mijn pootjes terecht kom. Ik weet ook dat ik kan leunen op familie, en dat zij mij steunen in eender welke onderneming ik wil opzetten. En dat is veel waard hoor, meer dan die euro's die op het einde van de maand zo afwezig kunnen zijn ;-)

Ik heb ook geleerd dat tijd een feel flexibel en voor perceptie vatbaar iets is. Op sommige momenten moet je bijna zoeken naar zaken om die tijd mee op te vullen, en op andere momenten zou je ongelukken begaan om er meer van te krijgen. Soms moet hij erg snel gaan, en dan weer mag hij gerust blijven stilstaan. Ik blijf er ook een haat liefde verhouding mee hebben... met tijd... Daarstraks kwam ik ook tot de constatatie dat ik mezelf eigenlijk altijd een jaar ontneem. Als ik jarig geweest ben, in plaats van dat ik gewoon mijn leeftijd heb, ga ik een jaartje verder: 'ik word negenentwintig', in plaats van gewoon achtentwintig te zijn. Tja, zo gaat het snel vooruit natuurlijk :-)

Ik heb ook geleerd dat hart en rede niet altijd samengaan, en dat dat maar goed is ook. Soms voel je dingen gewoon aan, en die zijn dan niet altijd met rede te verklaren of te argumenteren. Maar moet dat dan altijd? Genieten kan je wel met hart en rede ;-)

Het leven kan echt een heel shitty weg met je opgaan, maar ergens moet je durven vertrouwen in de toekomst, en reikhalzend uitkijken naar wat er achter de hoek ligt. Het is niet makkelijk, omdat je als je hoopt, ook ergens verwachtingen krijgt. En je wil natuurlijk niet het risico lopen om teleurgesteld te worden. Hoe je het ook draait of keert, het is altijd kiezen of delen.

Aan scrappen kom ik de laatste tijd nauwelijks toe en ergens vind ik dat niet leuk. Ik zie heel wat leuke dingen hier en daar en wil ergens graag terug opnieuw gaan creƫren. Maar ik vrees dat het gemis aan een goeie werkruimte me verhinderd om echt volluit te gaan. We zien wel hoe we daar een oplossing voor kunnen vinden...

Nu het huis verkocht is, gok ik op nog vijf maanden hypotheek afbetalen. Dan kunnen we opnieuw gaan sparen en dingen aankopen om het wat comfortabeler te hebben in het appartement. Ik heb alvast een kanjer van een stofzuiger gekocht van het vakantiegeld. Het is zo'n sterke kerel dat hij de vinyl van de keuken omhoog heeft gezogen ;) Jihaa!

tot snel xxx

4 comments:

pruts said...

je klinkt heel gelukkig en opgewekt !!!
dat zal wel een toffe stofzuiger zijn !!! zie maar dat fisto er niet in geraakt. :-)
en tijd...tja meestal te kort

karin said...

Hoi Krisje, je hebt een award gewonnen ! Kijk maar eens op mijn blog, gefeliciteerd !
Karin (sankar)

Babs said...

oei,ik wou je ook een award geven!!
Barbara

nicnacske said...

Ik gaf je een award omdat ik er van geniet jouw tekstjes hier te lezen...