Monday, 7 July 2008

Vroeg begonnen!

Is half gewonnen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat baby's die van jongs af worden blootgesteld aan overmatig cameragebruik opgroeien tot heel fotogenieke wezens! Zo zal het oog geschieden met Amber, het dochtertje van mijn ex collega Nancy. Zo'n schattig boeleke! Hoe ze het doen, het is me een raadsel, maar baby's ruiken toch altijd zo geweldig. Zwitsal op zich ruikt al lekker, maar die kleintjes doen daar nog een schepje bovenop. Heerlijk hoe de natuur zo zijn werk doet.Dit weekend heb ik onder het toeziend oog van Thibault nog eens een pagina kunnen scrappen. Even geen zin meer in reislayouts en daarom eens foto's die bij een oude blogpost horen: weekendtradities! Ik vind het tof dat het een het ander zo kan aansteken, het scrap

pen de blog en vice versa. Soms kan ook een overaanbod aan sport op zondag creativiteit tot gevolg hebben ;-) De layout op zich ga ik nog voor mezelf houden, want hij is gemaakt op basis van een schets van het Creanijn schetsenblog. Wat ik jullie wél kan laten zien, is een kleine tutorial voor goedkope bling op je LO. Tenminste, als je zoveel spul hebt liggen zoals ik, hihi.

Om te beginnen knip je uit een pp tekeningen uit, zoals bloemen, een swirl of zoals hier: vlinders.


Om te beginnen gaan we embossen. Je hebt naast clear, zwart, wit en alle andere kleuren, ook glitter embossingpoeder! Dompel je vlinder, uiteraard met de tekening naar beneden, op een versamark stempelkussenStrooi het poeder over de gedompelde vlinder, verhit met een heatgun of hou boven een warmtebron zoals een broodrooster. Oppassen voor de vingers!
Dit is het resultaat! Een gelijkmatige glitter over heel de vlinder.


Je kan ook tewerk gaan met glitterpoeder en Paper Glaze of Dimensional Magic.Maak de helft van de vlinder nat met de glaze, in een dikke laag. Strooi over de natte glaze je glitterpoeder. Goed (en lang) laten drogen, en je hebt een dikke laag over je vlinder. Zoals van die gelly stickers!
En last, but not least: Stickles! Ik heb die flesjes nog van toen ik enkel kaarten maakte, en heb ze eerlijk gezegd al een hele tijd stiefmoederlijk behandeld. Volledig onterecht natuurlijk. Zondag heb ik ze allemaal bij elkaar gezocht om nog eens wat te gaan glitteren... Ik dacht ook over een rood flesje te beschikken, maar dat vond ik nog niet terug, ofwel heb ik het me ingebeeld ;-)

Eerst beginnen met goud over de okerkleurige stukken.

Dan met de crystal en het blauw de andere kleurtjes invullen. Best altijd even laten drogen tussen verschillende kleuren in. Als laaste ben ik met een Sakura Glaze pen nog over het lichaampje van de vinder te gaan, om dat ook een vernist uitzicht te geven.Dan wil ik nog juist laten zien hoe je met iets 'basic' als distress inkt, een heel verschil kan maken op je foto's! Wel opletten met zelf afgeprinte foto's, dat effect is nl niet altijd hetzelfde. De donkere, oud uitziende foto had dezelfde schakeringen als de knalkleurige ernaast.


3 comments:

sollie said...

Leuke effectjes heb je met die verschillende dingen.
groetjes Isolde

pruts said...

bedankt voor het tonen van die toffe tips !!!!

nicnacske said...

Ik vind vooral die techniek met de foto heel leuk!