Sunday, 20 April 2008

een beetje verwend

Dat katten geen hondenleven hebben, dat spreekt voor zich. Maar die twee van mij... die breken alle records. Broertje is een fantastische kat om cadeautjes voor te kopen, in tegenstelling tot de veel kritischere Fisto... Zijn vis bijvoorbeeld, was een instant succes. En zoals kleine kindjes, neemt hij hem soms mee om te gaan slapen. ;-)

Broertje heeft vaak meer van een puppy dan van een jonge kater. Hij is niet altijd zo zindelijk, dat is het meest lastige... Hij molesteert keukenhanddoeken, bijt er zelfs stukken uit als ik niet oppas. Bovendien vind ik hem soms te midden van stukken papier die hij in stukken vaneen gescheurd heeft... Met die grote ogen van hem volledig op "ik ben onschuldig"modus natuurlijk... Alle schrijfmateriaal moet ik voor hem verborgen houden, want hij gaat ermee aan de haal!


Toen ik zaterdag de grote zak kattenvoer in een bewaardoos goot, Tupperware of course, lol, konden de veelvraten er niet snel genoeg bij zijn. Als jij kan kiezen tussen je bescheiden portie in het voederbakje, of het buffet a volonté, wat zou jij dan nemen :-D


Maar geef toe, als je deze twee knuffels ziet zitten in de zetel... Zou jij ze dan iets kunnen weigeren?

Vandaag twee uur in de file gestaan op de Antwerpse ring. Er was een loopmanifestatie waar ik weer geen weet van had. Enfin, ik had wel gehoord dat toeschouwers best het openbaar vervoer zouden nemen, maar niet dat ze de kenedytunnel zouden afsluiten! Dus twee uur na datum pas kunnen croppen, we gingen bijna direct aan tafel. De LO waar ik aan bezig ben voor de uitdaging op het forum van Wendy's Bears and Crafts, die is dus nog niet af :'-S Misschien dat ik er morgenavond nog even aan kan verderwerken. Meteen na het werk ga ik met twee collega's eten. We gaan eens een dagje sauna doen, en we gaan bespreken wanneer en naar waar. Ik heb hier nog een Bongo bon liggen die we gaan gebruiken. 't wordt echt de week van de collega's! Zaterdagmiddag heb ik met de andere quality monitors afgesproken in Antwerpen, voor een lunch en fijne middag, en die avond is er een house warming party bij een andere collega! Ze heeft een leuk thema: KAAS! Iedereen brengt een kaas mee die begint met de eerste letter van je naam. Voor mij is het een 't' want we zijn met vier wiens voornaam begint met een 'k' :D Heel origineel he. Vrijdagavond ga ik eerst nog eens met de pottekes leuren

Ook dit weekend, heel slecht nieuws gehad. Ongeacht wat heel de familie dacht, gaat het toch niet zo goed met mijn grootvader. We dachten allemaal dat de botkanker onder controle was, maar dat blijkt helemaal niet het geval te zijn. Het woord 'palliatieve' is gevallen, en dat was echt een slag op klare hemel voor heel de familie. We zijn in oktober pas zijn vrouw, mijn grootmoeder, verloren, dus nog maar pas bijgekomen van dat verlies. We gaan hem wel naar huis laten komen en met heel de famielie helpen om hem toch nog wat comfort te kunnen geven in zijn vertrouwde omgeving. Ik wordt er echt in triest van. Als Peter ook komt te sterven, gaat zoveel verloren. Hij is echt een hele wijze man, weet heel veel over geschiedenis en zovele verhalen over mijn voorvaderen, mijn familie. En als scrappers, weet je dat die dingen dubbel zo kostbaar zijn dan voor andere mensen. Je bent er gevoeliger voor. In dat opzicht heb ik zaterdag ook afgesproken met de ouders van mijn vader. Zij hebben me tot mijn vijfde levensjaar zo goed als grootgebracht, maar die band is heel sterk verwaterd. Ze zijn, laat ons zeggen, niet zo modern dan Peter en mijn bomma zaliger. Bij de breuk met Christof durfde ik het niet aan om het hen te zeggen, tot ze me zelf opbelden. Het heeft zes maanden geduurd voor ik hen onder ogen durfde komen, dit weekend dus. Blij dat ik dat gedaan heb. Per slot van rekening heb ik geen schuld aan wat er gebeurd is, dus hoef ik daar ook geen schrik van te hebben. Dus ik heb dit weekend wat gedaan waarvan ik bang was. Hebben jullie ook zo van die dingen waar je bang van bent? Misschien geen slecht moment om daar wat aan te doen, voor het te laat is!

Geniet van het moment!

3 comments:

sollie said...

Jammer om te horen dat het niet goed gaat met je grootvader. Geniet nog van alle momenten samen.
(((kunffel)))

Els said...

je hebt fantastische katten!!!!
lief dat hij zijn speeltje meeneemt naar zijn "bedje"

jammer dat het met je opa niet zo goed gaat. ik hoop dat je hem nog lang bij je kan houden. ik weet dat je hem heel graag ziet !!!

scrappyToo ~Veerle said...

Hoi Krisje,

ik wil je bij deze ook heel veel sterkte wensen. Ik weet dat er eenhele moeilije tijd aan komt en hoop dat je ondanks alles toch nog zo veel mogelijk van mag genieten en je nog hele mooie herinneringen mag maken.

veel liefs,
Veerle-scrappyToo